omslag afb CB boek.png

#gratisboek

een modern sprookje, voor niks

hier lees je telkens een deel van mijn eerste historische roman "De laatste prinses", over een jonge Amsterdamse die het verhaal van de laatste koning ontrafelt in een zwoel surfdorpje ten zuiden van Lissabon. 

flaptekst

Lissabon, 1908. ~ Manuel is met zijn 18 jaar zojuist tot kersverse Koning van Portugal gekroond. Geen feestelijke gebeurtenis, want zijn vader – koning Carlos – en zijn grote broer – kroonprins Luis – zijn vlak daarvoor neergeschoten om de macht over te nemen.

Decennia later sterft hij in ballingschap, schijnbaar kinderloos en zonder zijn vaderland ooit terug te zien. De laatste koning is niet meer. De strijd om de troon is definitief verloren, zonder nazaten.

 

Tot zover is het verhaal waargebeurd.

Amsterdam, 2008. ~ Eve is een net 30-jarige Amsterdamse reclametijger op het randje van een burn out. Haar Amsterdamse leven bestaat uit niet veel meer dan werken, haar hoge huur betalen en Chinees bestellen. Ze neemt een sabbatical richting Lissabon. In het havenstadje Ericeira; nu hét surfwalhalla van Europa. Daar treft ze Yigo, de sexy surfleraar en levensfilosoof, Alvaro, de oude visser die haar koste wat kost wil spreken en Yigo’s tante tia Maria, haar olijke gastvrouw die voelt als een tweede oma.

 

Wat Eve met een bijna 100 jaar geleden overleden koning te maken heeft? Alles, ontdekt ze.

Marble Surface

Dit is de plek waar ik deel wat dertigers doen en denken. Of ik in elk geval. Van degelijke momenten en diepe overpeinzingen tot praktische projecten en quasi-literaire leesmomenten. 

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

©2020 dertig plus by roocoo