De muziek.

De eerste noot is ingezet en de eerste traan is al richting mijn onderkaak gerold, gevolgd door de volgende. The National speelt en ik ben niet meer te stoppen. Een halfjaar al, keek ik naar deze avond uit. Kaartjes moesten we in juni kopen en lagen sindsdien te prijken in de lade in de woonkamer. Elke keer als ik een pen of lader nodig had, zag ik ze even en dacht ik aan december. Aan wat er zou gebeuren. Janken. Van begin tot eind.


Dat is wat de muziek met mij doet. Steevast. En niet zomaar muziek. De muziek van The National. Het is totaal onverklaarbaar, maar als ik hun klanken hoor zit ik in een andere dimensie. Een diepere. Een echtere versie van dit leven. Alsof de rest allemaal bullshit is, en dit alleen maar telt. Werken lijkt bullshit. Boodschappen lijken bullshit. Ons huis, onze bezigheden, onze zorgen. Ze doen er niet toe. Ze zijn niet echt. Alleen muziek en liefde is echt. Wat zij maken, en wat ik voel. Echte, diepe, onvermengde liefde.

De tranen zijn dus geen verdriet. Niet echt. Het zijn tranen omdat het raakt. Iets essentieels, van binnen. Tranen die losweken wat vast zat en helder maken wat vaag was. Tranen die troosten en omarmen. En vooral tranen die helemaal hun eigen gang gaan. Ze komen uit een kern die ik niet onder controle heb. Vloeien uit mijn ogen en vinden hun weg via zwaartekracht. Achter elkaar door. Van binnen naar buiten.

Mensen om me heen weten niet wat ze er mee aan moeten. Kijken af en toe bezorgd, slaan een arm om me heen, dan een ongemakkelijke schouderklop. Maar het hoeft niet. Iedereen is mijlenver weg. Alleen de muziek is er. En jij. En de liefde.

Light years

Light years away from me
#gratisboek

SAM_5759.JPG

Wat is dit?

Dit is dertigplus. De plek waar ik deel wat dertigers doen en denken. Of ik in elk geval. Van degelijke momenten en diepe overpeinzingen tot praktische projecten om de wereld te redden en quasi-literaire leesmomenten. 

Dit is de plek waar ik deel wat dertigers doen en denken. Of ik in elk geval. Van degelijke momenten en diepe overpeinzingen tot praktische projecten en quasi-literaire leesmomenten. 

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

©2020 dertig plus by roocoo