Het mondmasker.

Bijgewerkt: 29 dec 2020

Daar lig ik dan. Met mijn rug aan de stoep geplakt. Een verse bui heeft me zonet definitief gevloerd. Heel even bezat ik de ijdele hoop dat mijn tijd nog niet gekomen was. Tevergeefs. Geen enkele ziel die me nu nog aantreft en oppakt, uitwast en liefdevol in z’n zak steekt, om mijn taak nog eens te vervullen. Zo snel als ik gekomen ben, ben ik weer terzijde gesmeten.

Er waren dagen dat niemand mij zag zitten. Zeker hier niet. Als een malle ben ik van de fabrieksband gerold, ver ver hier vandaan. Daar waren ze al iets scheutiger met mij en mijn vrienden. Dag in dag uit mochten we in hun dichtste nabijheid verkeren. Hun hoofd omhelzen, hun lippen net niet geraakt, als een geliefde die het zinderende moment voor een kus koestert.

Nu zijn we met z’n allen de wereld over gescheept, zo gewild zijn we. Als een Beatles tour, gretig ontvangen en overal te zien. Tegenwoordig hangen we ook hier tussen grote woorden, zalige maaltijden en hongerige kussen in. Als een beschermheilige van onze eigenaar scheiden we de wereld in tweeën, voor en achter het doek. Zo blijft het kwaad buiten, of desnoods binnen. Een kwestie van leven of dood, is onze missie. Een erg waardige taak. Maar blijkbaar van beperkte levensduur.

Nu lig ik hier en denk aan mijn kameraden. De soldaten die elders hun zachte en zuurstof-doorlatende strijd tegen de onzichtbare vijand voeren. Zullen ze stand houden? Overwinnen? Of net als ik in de stinkende goot terechtkomen, als in een loopgraf, afgedankt zonder ‘bedankt’. Zonder eervol saluut. Zonder comeback tour. Zelfs zonder applaus.
#gratisboek

SAM_5759.JPG

Wat is dit?

Dit is dertigplus. De plek waar ik deel wat dertigers doen en denken. Of ik in elk geval. Van degelijke momenten en diepe overpeinzingen tot praktische projecten om de wereld te redden en quasi-literaire leesmomenten. 

Dit is de plek waar ik deel wat dertigers doen en denken. Of ik in elk geval. Van degelijke momenten en diepe overpeinzingen tot praktische projecten en quasi-literaire leesmomenten. 

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

©2020 dertig plus by roocoo